:: VeroMetal

VeroMetal on uudentyyppinen huonelämpötilassa toimiva metallointiprosessi, jolla saadaan luotua aito metallipinta kaikille kiinteille materiaaleille.

VeroMetal mahdollistaa ohuen, mutta uskomattoman vahvan aidon metallikerroksen muodostamisen lähes mille tahansa kiinteälle pinnalle nopeasti, helposti ja vieläpä normaalissa huonelämpötilassa.

Tällä hetkellä valikoimassa on useita metalleja: messinki, kupari, alumiini, rauta, pronssi, ruostumaton teräs, sinkki, asemetalli sekä tina.

:: Info

Monet aiemmin metallin kanssa hankalasti yhteensopivat materiaalit, kuten lasi, muovit, puu, kivi ja keramiikka, voidaan nyt pinnoittaa joko osin tai kokonaan aidolla metallilla. Koska pinnoituksen aikana ei tarvita korkeita lämpötiloja, aratkin materiaalit voidaan käsitellä VeroMetal pinnoitteella. Tämä luo rajattomasti mahdollisuuksia uuteen innovatiiviseen tuotesuunnitteluun yhdistelemällä eri materiaaleja. Lopputuloksena on aito metallipinta joka tuo esille kappaleen muodon ja kaikki yksityiskohdat.
VeroMetal voidaan levittää ruiskulla, telalla tai siveltimellä. Siitä voidaan valmistaa kappaleita myös valamalla. Tarvittava pinnoitepaksuus vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan, ollen yleisimmin noin 0,8 mm.

VeroMetal on pinnoite joka koostuu kolmesta eri ainesosasta: erittäin hienosta metallijauheesta, sideaineesta sekä kovettajasta. Metallijauhe ja sideaine muodostavat kemiallisen reaktion seurauksena yhtenäisen ja vakaan seoksen.

Kovettajan lisäys aikaansaa sideaineen ja metallijauheen välisen yhdistymisreaktion, mahdollistaen lujan sidoksen alustaan, sekä antaa metallille ominaisuuksia joita “tavallisella” metallilla ei ole.

:: Ominaisuudet

Suojaa korroosiolta. Metalli ja sideaine yhdessä ovat enemmän kuin osiensa summa. Niiden yhteistoiminta on ainutlaatuinen. Pinnoite suojaa alustansa korroosiolta, sillä metallipinta voi hapettua vain paljaana olevalta osaltaan. Sideaine estää syöpymisen etenemisen, sillä seuraavat metallihiukkaset ovat kalvon suojassa.

Aitoa metallia. Pinnoite on aitoa metallia, joka oikein käytettynä ei murru, hilseile tai irtoa alustastaan ja voidaan käyttää niin ulko- kuin sisätiloissa. Kovetuttuaan kappale näyttää ja käyttäytyy kuin kiinteästä metallista valamalla valmistettu tuote, kaikkine ulkoisine ominaisuuksineen kuten pintarakenne, metallinen kiilto, lämmönjohtavuus ja pinnan heijastavuus.

Paloturvallinen. VeroMetal metallipinnoite kuuluu paloluokkaan 1 (ASTM-E84), eikä ylläpidä paloa. Pinnoite ei aiheuta kipinöintiä mikroaaltosäteilyssä. Rauta on ainoa pinnoite joka on magneettinen ja omaa magneettikentän.

Merkittävä painonsäästö. Kun kappale on päällystetty VeroMetal pinnoitteella, saadaan merkittävä painonsäästö verrattuna perinteisellä valumenetelmällä valmistettuun tuotteeseen. Kappale voidaan valmistaa kevyestä materiaalista ja kuitenkin saada siihen aito metallipinta, ulkonäöstä tinkimättä.

Myrkytön. Pinnoite ei ole myrkyllinen ja siitä irtoava metallimäärä on käytännössä ympäristölle merkityksetön. Veteen upotettuna 1,9–7,1 mg/cm2/pv. (kupari, ASTM-D6442-03)

:: Käyttökohteita
  • Rakennusteollisuus
    sisustustuotteet, julkisivut, kattorakenteet, kilvet, altaat, suihkulähteet, ovet, ikkunat, telakkateollisuus, listat, huonekalut, piharakenteet, jne.

  • Taide
    kuvataide, kehykset, koriste-esineet, patsaat, muistomerkit,

  • Teollisuus ja kauppa
    laitekotelot, pienet valukappaleet, prototyypit, messumateriaali, lavasteet, logot, kaiteet, valaisimet
:: Portti

:: Uutiset

VeroMetal kuparipinnoite on hyväksytty joissakin EU-alueen maissa (Saksa, UK) käytettäväksi veneiden antifouling suojauksessa.

Vihdoinkin pinnoite joka antaa tehokkaan ja erittäin pitkäaikaisen eliöstöestosuojan huviveneiden suojaukseen. Suomessa VeroMetal kuparipinnoitteella ei toistaiseksi ole viranomaishyväksyntää.


Lisätietoja: www.verometalmarine.com